Missie

Waarom een 2cv club?

Als belangrijkste doel heeft de club het samenbrengen van mensen met dezelfde interesse. Waar 2cv-rijders elkaar ontmoeten wordt er altijd plezier gemaakt. Het is daarom niet vreemd dat we evenementen organiseren waarbij we er samen op uit trekken of samenkomen om bij te praten bij een glas. Het hele jaar door zijn er activiteiten zoals kampeertreffens, rondritten, babbelavonden, een kaas- en wijnavond en de Huppelquiz.

Omdat sommige Huppelaars al jaren 2cv rijden, en anderen misschien maar net hun eerste geitje gekocht hebben worden via de club veel technische informatie uitgewisseld. Regelmatig hebben onze babbelavonden een technisch thema en worden bepaalde onderdelen of systemen uitgelegd. Liefst doen we dit met een praktisch voorbeeld of een demonstratie van hoe je problemen het beste aanpakt of voorkomt.

De leden van onze club zijn meer dan 2pk-rijders. We zijn ook verzamelaars en restaurateurs. Sommigen zijn op zoek naar een zeldzaam onderdeel om hun auto weer compleet te maken, of naar tweedehands onderdelen om de hobby betaalbaar te houden. Daarom organiseren enkele leden van onze club een jaarlijkse -en steeds groeiende- onderdelenmarkt. Hier kan je lang gezochte onderdelen of documentatie op de kop tikken, of je overstock aan de man brengen.

Om bovenstaande drie redenen is het bestaan van een club zoals de onze nog steeds actueel en noodzakelijk.
Terwijl de oorspronkelijke Huppelclub zich situeerde rond het Antwerpse, heeft de club van vandaag leden in het hele land. Regioverantwoordelijken zijn hierbij een belangrijke schakel en zijn het aanspreekpunt voor de leden in de verschillende provincies.

BFOV

2cv Club Huppel VZW is ook lid van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen VZW. Dit betekent dat onze leden automatisch ook lid zijn van de BFOV en dus kunnen profiteren van de voordelige oldtimerverzekering. Daarnaast worden ze op de hoogte gehouden via het BFOV-tijdschrift, en zijn hun belangen door deze organisatie verdedigd. Een mooi voorbeeld hiervan is de herziene oldtimerwetgeving.